کپسول های آتش نشانی اولین خط دفاعی در برابر آتش سوزی های کوچک هستند و باید کاملا شارژ یا تحت فشار باقی بمانند تا در مواقع اضطراری موثر باشند. اما بسیاری از صاحبان ساختمانها و مجموعه ها که مسئول نگهداری از خاموشکننده ها هستند و مطابق با قوانین رفتار میکنند، مطمئن نیستند که چه زمانی شارژ کپسول آتشنشانی ضروری است یا چگونه آن را انجام دهند. در اینجا ما پاسخ های سوالات شما را ارائه می دهیم.
بازرسی و نگهداری اصولی، به شما این اطمینان خاطر را میدهد که کپسول آتش نشانی شما برای استفاده در مواقع اضطراری آماده است.
بیایید نگاهی به دستورالعمل های شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی بیندازیم، از جمله:
اگر به دنبال خرید کپسول های آتش نشانی هستید، می توانید به فروشگاه آنلاین ما مراجعه کنید همچنین میتوانید از راهنمای انتخاب کپسول مناسب هر مکان که ارائه دادیم بهره مند شوید.
چرا کپسول های آتش نشانی نیاز به شارژ مجدد دارند؟
شما اجازه نخواهید داد که ماشین شما تمام طول عمر خود را بدون تعمیر و نگهداری معمول بگذراند و انتظار داشته باشید که همیشه به درستی کار کند.
همین اصل در مورد کپسول های آتش نشانی نیز صدق می کند. همانطور که ماشین شما نیاز به تعمیر و نگهداری معمولی دارد، کپسول آتش نشانی شما نیز برای کار در مواقع اضطراری به تعمیر و نگهداری نیاز دارد. این تعمیر و نگهداری شامل همه چیز است، از جایگزینی مواد خاموش کننده که در طول زمان یا به دلیل استفاده کاهش می یابند، تا جداسازی و مونتاژ مجدد خاموش کننده ها برای اطمینان از اینکه همه اجزا در شرایط مناسب هستند.
یک کپسول آتش نشانی باید به طور مرتب بررسی شود تا اطمینان حاصل شود که همیشه عامل اطفاء کننده کافی برای کنترل آتش در مواقع اضطراری وجود دارد.
در زیر لیستی از رویدادهای خاص است که نشان می دهد زمان شارژ مجدد یک کپسول آتش نشانی فرا رسیده است:
- کپسول آتش نشانی نیاز به معاینه داخلی یا آزمایش بازه هیدرواستاتیکی که توسط (انجمن ملی حفاظت از آتش) NFPA 10 تنظیم شده است، دارد.
- کپسول آتش نشانی استفاده شده یا تخلیه شده است.
- بازرسی نشان می دهد که یک کپسول آتش نشانی آسیب دیده یا ضعیف شده است.
چه زمانی برای شارژ مجدد مناسب است؟
اول و مهمتر از همه، اگر کپسول آتش نشانی استفاده شده باشد، باید دوباره شارژ شود. چه از آن برای اطفاء حریق استفاده شده باشد، چه به طور تصادفی تخلیه شود، عامل خاموش کننده باید تعویض شود. و دوباره نیاز به شارژ مجدد کپسول آتش نشانی پس از هر گونه استفاده دارد. یا ممکن است بازرسی مشکلی را نشان داد:
همه کپسول های آتش نشانی قابل شارژ باید پس از هر گونه استفاده یا زمانی که نیاز توسط بازرسی یا سرویس مشخص شد، شارژ شوند.
همچنین تصریح می کند که کپسول های آتش نشانی باید یک بار در ماه بازرسی بصری شوند.
کپسول های آتش نشانی و عوامل خاموش کننده کلاس D باید به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه فواصل زمانی بیش از 31 روز بازرسی شوند.
خاموش کننده های آتش و عوامل خاموش کننده کلاس D باید حداقل یک بار در ماه تقویمی بازرسی شوند.
شرایط خاصی وجود دارد که نیاز به بازرسی کپسول های آتش نشانی با سرعت بیشتری دارد، از جمله اگر ملکی سابقه آتش سوزی مکرر داشته باشد، احتمال آسیب دیدن کپسول ها وجود دارد (به عنوان مثال، عملیات لیفتراک در یک انبار می تواند روی خاموش کننده ها تأثیر بگذارد)، یا آنها در یک منطقه با جرم و جنایت قرار دارند که ممکن است خاموش کننده ها خراب یا دزدیده شوند و موارد دیگر.

بازرسی دوره ای کپسول های آتش نشانی
در چه شرایطی نیاز به بازرسی دوره ای کپسول های آتش نشانی بیشتر می شود؟
NFPA اعلام کرده است در صورت وجود هر یک از شرایط زیر، بازرسی ها باید بیشتر باشد:
- فراوانی آتش سوزی در گذشته
- خطرات شدید
- حساسیت به دستکاری، خرابکاری، یا شرارت های مخرب
- احتمال یا سابقه سرقت کپسول های آتش نشانی
- مکان هایی که کپسول های آتش نشانی را مستعد آسیب مکانیکی می کند
- امکان انسداد قابل مشاهده یا فیزیکی
- قرار گرفتن در معرض دماهای غیرعادی یا جوهای خورنده
- ویژگی های کپسول های آتش نشانی، مانند حساسیت به نشت
در طی این بازرسی ها، یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه کرد این است که آیا کپسول آتش نشانی در محدوده قابل قبول خود تحت فشار است یا خیر. NFPA همه چیزهایی را که در بازرسی بصری ماهانه گنجانده شده است فهرست می کند. اگر کمبودهایی پیدا شد، باید برطرف شوند – که ممکن است شامل شارژ مجدد کپسول آتش نشانی باشد [این شرایط در زیر آورده شده است]:
- کپسول در مکان تعیین شده از قبل، مستقر باشد.
- رویت خاموش کننده یا راهنمایی برای نشان دادن محل خاموش کننده وجود داشته باشد.
- دسترسی به خاموش کننده آسان و سریع باشد.
- قرائت گیج فشار یا نشانگر فشار در محدوده یا موقعیت مناسب باشد.
- پر بودن کپسول با وزن کردن آن بررسی شود.
- وضعیت لاستیک ها، چرخ ها، ارابه، شلنگ، و نازل برای خاموش کننده های چرخدار بررسی شود.
- نشانگر خاموش کننده های غیر قابل شارژ با استفاده از نشانگرهای فشار آزمایش شوند.
هنگام بازرسی فشارسنج، به محل سوزن فشار نگاه کنید. اگر سوزن در ناحیه سبز فشار سنج باشد، کپسول آتش نشانی به درستی تحت فشار قرار می گیرد تا انتظارات لازم در زمان مناسب را برآورده کند. گیج فشار نیز فشار مورد نیاز برای آن خاموش کننده را نمایش می دهد.

یک خاموش کننده با فشار مناسب

یک خاموش کننده با فشار نامناسب
اگر خاموش کننده نیاز به شارژ مجدد داشته باشد، سوزن خارج از منطقه سبز و در قسمت “شارژ مجدد” گیج فشار قرار می گیرد.
کپسولهای آتشنشانی نیاز دارند که علاوه بر بازرسیهای ماهانه بصری، تعمیر و نگهداری سالانه، در صورت وجود مشکل یا نیاز به آزمایش هیدرواستاتیک طولانیتر، تعمیر و نگهداری نیز انجام شود.
کپسول های آتش نشانی با عمر بیشتر از 2 سال، در زمان آزمایش هیدرواستاتیک، یا زمانی که به طور خاص توسط یک مغایرت بازرسی یا اخطار الکترونیکی نشان داده شود، تحت تعمیر و نگهداری قرار گیرند.
هنگام انجام تعمیر و نگهداری سالانه، موارد زیر علاوه بر الزامات مشخص شده در بازرسی های ماهانه انجام می شود (یکی از موارد نیز در طول این تعمیر و نگهداری سالانه تکمیل می شود):
- معاینه خارجی به دنبال هرگونه آسیب آشکار، خوردگی یا انسداد نازل.
- برای اطمینان از استفاده صحیح، مهر و موم (پلمپ) را با کشیدن پین جدا کنید. بلافاصله پس از آن مهر و موم را تعویض کنید. و مجددا پلمپ نمایید.
- فراتر از بازرسی های ماهانه و تعمیر و نگهداری سالانه، NFPA فواصل زمانی را تعیین می کند که در آن کپسول های آتش نشانی باید به صورت داخلی بازرسی و آزمایش هیدرواستاتیک شوند. این فواصل بسته به نوع ماده خاموش کننده مورد استفاده و نحوه نگهداری آنها متفاوت است.
در بازرسی داخلی، کپسول آتش نشانی به طور کامل جدا می شود. تمام اجزاء بازرسی و تمیز می شوند و قطعات شکسته تعویض می شوند. پس از تکمیل، خاموش کننده دوباره سرهم بندی می شود و دوباره آماده استفاده قرار میگیرد. این بازرسی ها و تعمیرات داخلی بسته به نوع دقیق خاموش کننده می تواند از یک بار در سال تا یک بار در هر شش سال متفاوت باشد:
نگهداری کپسول آتش نشانی
تست هیدرواستاتیک نیز در فواصل زمانی تعیین شده توسط NFPA انجام می شود و بر اساس نوع عامل خاموش کننده است. در طول آزمایش، خاموش کننده ها با آب یا سیال غیر قابل تراکم دیگر تا یک PSI مشخص برای حداقل 30 ثانیه تحت فشار قرار می گیرند. در حالی که خاموش کننده تحت فشار است، برای اطمینان از یکپارچگی سیلندر، بررسی تغییر شکل ها و اطمینان از عدم وجود نشتی، بازرسی می شود.
هزینه آزمایش هیدرواستاتیک بسته به اندازه سیلندر و نوع عامل خاموش کننده متفاوت است. اگر هزینه تهیه یک خاموش کننده جدید قابل مقایسه یا کمتر از هزینه آزمایش هیدرواستاتیک است، جایگزینی خاموش کننده قدیمی با یک خاموش کننده جدید گزینه خوبی است.
جدول فواصل تست هیدرواستاتیک

جدول فواصل تست هیدرواستاتیک
متداول ترین کپسول آتش نشانی از نوع شیمیایی خشک ABC است که 6 سال پس از تاریخ ساخت به شارژ مجدد و بازرسی داخلی و 12 سال پس از تاریخ ساخت نیاز به آزمایش هیدرواستاتیک دارد.
کپسول های آتش نشانی چگونه شارژ می شوند؟
هنگامی که مشخص شد که یک کپسول آتش نشانی نیاز به شارژ مجدد دارد، با مجموعه ایمن گران حریق که کار خدمات کپسول آتش نشانی را انجام میدهند تماس بگیرید تا این کار انجام شود. ما یک تکنسین آموزش دیده را برای سرویس خاموش کننده های شما در محل می فرستیم. و کپسول ها را برای انجام تعمیرات یا شارژ مورد نیاز به مرکز انجام شارژ کپسول آتش نشانی در تهران منتقل می کنیم.
قیمت شارژ مجدد کپسول آتش نشانی
باز هم، قیمت شارژ مجدد کپسول آتش نشانی بسته به نوع کپسول و حجم آن متفاوت است. قیمت شارژ کپسول آتش نشانی در این مجموعه مطابق تعرفه اعلام شده از سمت اتحادیه صنف لوازم ایمنی و آتش نشانی می باشد. حتی ممکن است در برخی زمانهای جشنواره ها و تخفیفات با نازل ترین قیمت شارژ کپسول شما انجام شود.
اگر نیازمند خدمات شارژ کپسول هستید، با ما تماس بگیرید. تلفن : ۶۶۸۷۹۳۹۸ – ۶۶۳۷۶۹۴۳
یا از طریق فرم درخوست شارژ ، با ما در ارتباط باشید.
هزینه حمل و نقل
هزینه حمل و نقل نیز برای ارگان ها و موسسات و ادارات بصورت کاملا رایگان انجام می شود. حتی اگر در مجموعه یا ساختمانی باشید که تعداد کپسول های آتش نشانی زیاد است، کافی است که با ما تماس بگیرید تا کار حمل آن بصورت رایگان انجام گیرد. کارگاه شارژ کپسول در غرب تهران در خیابان آزادی، محله جیحون، خیابان مرتضوی می باشد. که کار شارژ کپسول در تمامی مناطق تهران، اعم از شرق تهران، غرب تهران، شمال تهران، جنوب تهران را انجام می دهد. حتی این خدمات ما شامل شهرهای اطراف تهران اعم از اسلامشهر، شهریار، ملارد، ری، سولقان، کردان، دماوند و … می باشد.
تجهیزات و امکانات ما
ایمن گران حریق، با بهره گیری از بروز ترین دستگاه ها و تجهیزات و دارا بودن کارمندان متعهد و آموزش دیده در کمترین زمان ممکن کار سرویس کپسول های آتش نشانی را انجام می دهد و با مناسب ترین قیمت در محل تحویل شما می دهد. از جمله دستگاه شارژ خاموش کننده ها که در این مجموعه مورد استفاده قرار می گیرد می توان به “دستگاه پرکن کپسول آتش نشانی نیمه اتوماتیک / دستگاه پرکن پودر شیمیایی خشک” و “دستگاه تست هیدرو استاتیک” و “دستگاه شارژ کپسول آتش نشانی گاز کربنیک CO2″ اشاره نمود که در زیر تصاویری از آنها را مشاهده می کنید که استفاده از آنها باعث می شود هم سرعت عمل در شارژ بالا رود و هم میزان خطای انسانی بسیار پایین بیاید. از همه مهمتر کار شارژ کپسول اطفاء حریق را با دقت و کیفیت بالایی انجام می دهد.

دستگاه پودر پرکن کپسول آتش نشانی

دستگاه شارژ کپسول آتش نشانی گاز کربنیک CO2

دستگاه تست هیدرو استاتیک
همچنین مجموعه ما امکانات شارژ انواع کپسول از جمله پودر و گاز، گاز کربنیک ، بیوورسال، سوپر بیوژل، اسپری خاموش کننده و کمیاب ترین گاز کپسول ها از جمله FM200 و FE36 و BCF و … را داراست.
آیا تمام کپسول های آتش نشانی نیاز به شارژ مجدد دارند؟
جواب منفی. برخی از کپسول های آتش نشانی یکبار مصرف هستند و بنابراین به عنوان غیرقابل شارژ طبقه بندی می شوند. پس از تخلیه، باید دور انداخته و جایگزین شوند. چند تفاوت فیزیکی کلیدی بین کپسول اطفاء یکبار مصرف و قابل شارژ وجود دارد.
کپسول های آتش نشانی یکبار مصرف معمولا دارای موارد زیر هستند:
- یک سر تخلیه پلاستیکی دارند.
- گیج فشاری که به سادگی کامل / خالی را نشان می دهد.
- طول عمر 12 سال از تاریخ تولید قبل از تعویض.
- خاموش کننده باید دارای برچسب غیرقابل شارژ باشد.

کپسول آتش نشانی قابل شارژ ABC
خاموش کننده های آتش نشانی قابل شارژ معمولاً دارای موارد زیر هستند:
- آنها اغلب (اگرچه نه همیشه) دارای سر تخلیه فلزی هستند.
- یک گیج فشار که مقدار مناسب شارژ را نشان می دهد و یک منطقه کامل که ناحیه سبز روی گیج است.
- خاموش کننده باید دارای برچسب قابل شارژ باشد.
زمان تعویض کپسول آتش نشانی شارژی:
- اندازه خاموش کننده: جایگزین کردن کپسول های آتش نشانی کوچکتر به جای شارژ مجدد آنها می تواند مقرون به صرفه باشد.
- وضعیت پوسته خاموش کننده: اگر پوسته علائم ترک، فرورفتگی یا خوردگی را نشان دهد یا برچسب ناخوانا داشته باشد.
- وضعیت شیلنگ/دستگیره تخلیه: اگر دستگیره لرزان باشد یا شیلنگ تخلیه علائمی از ترک یا پارگی نشان دهد یا گرفتگی داشته باشد.
- کپسول، فشار خود را از دست داده باشد: اگر کپسول به طور مداوم فشار خود را از دست بدهد، ممکن است پوسته یکپارچگی خود را از دست داده باشد و نیازمند تعویض باشد.
اگر به دنبال خاموش کننده های جدید هستید، با ما تماس بگیرید.
ایمن گران حریق تقریباً هر کپسول آتش نشانی مورد نیاز شما را برای فروش موجود دارد. از جمله مدلهای
کپسول چرخدار
،
شیمیایی خشک
،
آب و کف و فوم
،
مدل های پودر خشک
و
کربن دی اکسید CO2
و
بیوورسال
و
سوپر بیوژل
و
اسپری خاموش کننده
در دو مدل قابل شارژ و یکبار مصرف و
BCF
و
FE36
و
FM200
اگر به دنبال خاموشکنندهای هستید که در فهرست موجودی آنلاین ما نیست، با ما با شماره 66879398 تماس بگیرید یا به info@imengaran.com ایمیل بزنید.